KREIRANJE VEB SAJTA

Veb sajt je lična karta Vašeg poslovanja. Veoma je važno da Vaš veb sajt jasno oslikava Vaše poslovanje i šalje pravu poruku Vašem kupcu.

Tim Biznis Navigatora ima iskustva u kreiranju sajtova bez obzira kojom delatnošću se Vaše poslovanje bavi. Bez obzira da li ste klinika ili reiki učitelj mi ćemo Vas razumeti.

Izrada veb sajta ugrubo rečeno sastoji se iz nekoliko segmenata:
– dizajnerski
– tehnički 
– sadržajni
– SEO 

Svaki od segmenata se dalje grana na svoje delove i opcije. Stoga je vreme izrade kao i cena izrade veb sajta veoma širokog raspona.

Kod svakog biznisa i njegovog online pozicioniranja, temelj je izrada veb sajta odgovarajuće strukture i sadržaja. Sajt nam služi ne samo kao način da obavestimo ciljnu grupu o svojoj ponudi, već i kao izvor podataka o potencijalnim (novim) kupcima, njihovim interesovanjima, problemima koje žele da reše (praćenjem poseta sajtu, vremena zadržavanja na pojedinim stranicama, ali i telefonskim pozivima, posetama i pitanjima koje postavljaju nakon posete sajtu i po dolasku na prodajno mesto).

Izrada sajta zahteva tehnički deo, dizajnerski deo, sadržaj za blog (content) + kopirajterski deo teksta (prodajni tekst) i SEO kao i povezivanje sajta sa drugim kanalima. Sve navedeno je osnova za uspešno oglašavanje na društvenim mrežama i Googlu, i na kraju prodaje.

Tehnički deo izrade sajta podrazumeva rad programera na postavljanju strukture samog sajta kroz kodiranje kao i postavljanje potrebnih analitika za praćenje ponašanja korisnika na sajtu.

Dizajnerski deo izrade sajta podrazumeva osmišljavanje strukture i izgleda sajt kroz fontove, boje, prelaze, oblike i ostale vizuelne elemente. Dizajnerski deo treba da bude usklađen sa vizuelnim identitetom koji je definisan kroz Biznis Identitet i treba ga uklopiti sa svim ostalim vizuelnim elementima koji će se koristiti i kasnije za online i offline promociju (memorandum, kartice lojalnosti, profilne i cover slike na društvenim mrežama, štampani materijal poput flajera i brošura, vizitkarte i dr.). 

SEO (search engine optimization) je optimizacija sajta za Google pretraživače. To zahteva istraživanje ključnih reči i fraza, njihovo postavljanje u sadržaj sajta i blog tekstove kako bi prilikom Google pretrage odabranih ključnih reči korisnici došli na naš sajt.

Svi tekstovi i slike na sajtu treba da budu SEO optimizovani što se može izvršiti u sklopu usluge pisanja sadržaja, a prema definisanim ključnim rečima u marketing strategiji.

Povezivanje sa drugim kanalima podrazumeva postavljanje adekvatnog sadržaja na društvene mreže i druge platforme.

Svaki od koraka u izradi veb sajta je zapravo usluga za sebe jer tehnički deo rade programeri, dizajnerski dizajneri, content pišu pisci sadržaja  a prodajne tekstove copywriteri.