SEO OPTIMIZACIJA

SEO JE KLJUČAN DEO DIGITALNOG MARKETINGA

SEO je veština povezivanja različitih elemenata sajta u jednu kompaktnu celinu koji će oduševiti korisnike, doneti profit i zadovoljiti algoritam pretraživača.

Za dobar SEO potrebno je prvo osmisliti marketing strategiju. Strategiju koja odgovara Vama, Vašem biznisu i Vašim ciljevima.

Za to je potrebna analiza tržišta, konkurencije, definisanje ciljne grupe, pažljivo kreiran sadržaj, odnosno sve ono što čini SEO optimizaciju.

GOOGLE ZNA SVE

Google je pretraživač koji bukvalno sve zna i gde će korisnici u 99.9 % slučajeva pronaći upravo ono što im traže.

Popularnost Googla nije slučajna, ona je rezultat konstantnog usavršavanja i ulaganja u razvoj novih softvera i algoritama.

Google konstantno “osluškuje” potrebe korsinika. Mogu ga koristiti svi nezavisno od godina, transparentan je, dinamičan i redovno animira korisnike dodajući nešto novo.

Suština je da sajt zadovolji sve kriterijume. Da, na neki način imitira sam Google.

Google algoritmi su veoma moćni i nimalo naivni i svakim danom su drugačiji. Menjaju se sa ciljem poboljšanja zadovoljstva korisnika, što znači da prepoznaju prevare, manipulacije, (ne)kvalitet domena, kopirane tekstove, loše i nerelevantne linkove, neoptimizovane fotografije i uopšte registruju sve što po njihovom sudu vodi posetioce na ono mesto gde neće pronaći sadržaj koji traže.

SEO STRATEGIJA

Algoritmi, između ostalog služe i za što preciznije prepoznavanje i razumevanje upita korisnika i da im na prvom mestu pretrage ponude jasan i tačan odgovor na pitanje.

Da bi SEO optimizacija dugoročno imala smisla, važno je shvatiti da podrazumeva kontinuiran rad na održavanju sadržaja i sajta, redovno ažuriranje i transparentnu komunkaciju sa korisnicima.

Upravo je to ono što je najteže postići i održati – zadovoljstvo korisnika i održati kontinuiranu organsku posetu koja će imati samo tendenciju rasta.

Suština i cilj SEO strategije jeste steći i zadržati korisnike, privući nove i ne izneveriti njihovo poverenje.

DEFINICIJA SEO OPTIMIZACIJE

SEO optimizaciju nije jednostavno definisati.

To je istovremeno i strategija i fleksibilan proces umrežavanja i komunikacije, kako između elemenata jednog sajta, tako i sa drugim relevantnim izvorima.

Bez redovne analize prometa, brzine učitavanja, vremena koje posetioci provedu i prilagođavanja strategije u zavisnosti od rezultata – nema uspeha.

Važno je znati da je neophodno ulaganje i redovno održavanje, čak i kad ste na vrhu. To znači da svi elementi moraju savršeno funkcionisati, u skladu sa planiranim ciljevima.

SEO OPTIMIZACIJE SADRŽAJA

Kada je u pitanju sadržaj, bilo pisani bilo vizuelni, imajte na umu da morate naći meru.

Kada je u pitanju upotreba ključnih reči, nemojte preterivati. Kako sa unutrašnjim i eksternim linkovanjem.

Sve to, ma kako kvalitetno bilo, od strane Googla može biti protumačeno kao “nasilno” takmičenje ili će algoritmi biti zbunjeni i automatski vas niže rangirati.

Ključ je u balansu i skladnosti.

SEO optimizacija je proces i nema uspeha preko noći.

Potrebno je da budete spremni na strpljenje i na redovnu analizu kampanje.

Google nije nimalo lak protivnik i svakim danom je sve bolji.

Ako ne znate ili niste sigurni kako da sve to sami uradite, najbolje je da se obratite SEO stručnjacima čiji su uspesi i rezultati transparentni i vidljivi. Na taj način uštedećete dosta vremena i novca.

NAŠI KLIJENTI